Амал Клуни е сред правните експерти, препоръчали обвинения във военни

...
 Амал Клуни е сред правните експерти, препоръчали обвинения във военни
Коментари Харесай

Амал Клуни е сред юристите, поискали арест за Бенямин Нетаняху

 

Амал Клуни е измежду правните специалисти, предложили обвинявания във военни закононарушения и арест за премиера на Израел Бенямин Нетаняху, оповестиха международните организации.

Адвокатът по правата на индивида и брачна половинка на артиста Джордж Клуни е част от група специалисти, съветвали прокурора от Международния углавен съд в Хага Карим Хан.

На 20 май Хан изиска заповеди за арести на Бенямин Нетаняху, на военния министър на Израел Йоав Галант и на трима водачи „ Хамас “ – Яхия Синуар, водачът в Ивицата Газа, Мохамед Дейф, началник на военното крило и Исмаил Хания, водач на политическото крило.

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

Обвиненията против тях са за военни закононарушение и закононарушения против човечеството във връзка с нападението от 7 октомври и войната в Ивицата Газа.

Заповедите са първи против държавни водачи на непосредствен съдружник на Съединени американски щати

Амал Клуни беше подложена на критика в обществените мрежи, че няма позиция за израелската блокада на Ивицата Газа. В изказване, споделено на уеб страницата на нейната фондация „ Клуни за правдивост “ тя изясни по какъв начин се е оказала консултант на Хан.

„ Преди повече от четири месеца прокурорът на Международния углавен съд ме помоли да му спомагам при оценката на доказателствата за хипотетични военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Израел и Газа. Работих в тази група, тъй като имам вяра във върховенството на закона и нуждата от отбрана на живота на цивилното население “, изяснява Клуни. 

Реакциите по отношение на поисканите от прокурора Карим Хан арести са разнопосочни.

Редица европейски страни приканиха магистратите да бъдат оставени да си свършат работата. Не на същата позиция са Англия, Австрия и Съединените щати.

„ Каквото и да внушава това искане, няма равнопоставеност сред Израел и „ Хамас “. Това, което се случва там, не е геноцид. И ние постоянно ще поддържаме Израел против заканите за неговата сигурност “, разгласи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Това планува държавният департамент на Съединени американски щати

Самият Нетаняху упрекна прокурора Карим Хан, че налива масло в огъня на антисемитизма, който е обхванал света.

„ Абсурдната и подправена заповед на прокурора в Хага е ориентирана освен против министър-председателя и министъра на защитата на Израел, тя е ориентирана против цялата страна Израел. Тя е против бойците от израелската войска, които самоотвержено се борят против подлите убийци от „ Хамас “, които ни нападнаха – ужасяващата грубост на 7 октомври. Като министър председател на Израел отхвърлям с омерзение сравнението на прокурора сред либерален Израел и всеобщите убийци на „ Хамас “. Това е цялостно деформиране на действителността “, съобщи министър-председателят на Израел.

В огромен материал на Би Би Си лекари и пациенти описват за ужасните мъчения, на които са били подложени в една съответна болница във военна база на Израел

Израел и Съединени американски щати не признават юрисдикцията на Международния углавен съд в Хага, учреден през 2002 година Палестинските територии бяха признати за страна член през 2015 година.

Сега съдиите би трябвало да решат дали има задоволително доказателства за издаване на заповеди за арест на двамата израелски водачи и на още трима ръководители на „ Хамас “.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР